• +36 20 598 9669; +36 30 014 8177

  • pillevetrendelo@gmail.com

  • Sződ, Dózsa György út 114.

Féreghajtás

Kölyökállatoknak minden oltáskor javasolt a féreghajtás, mert anyatejjel már fertőződhetnek. Felnőtt állatoknak 3 havonta javasolt a rendszeres féreghatás, hisz bármikor újra fertőződhetnek. Ha az ürülékben látunk férgeket, vagy féregpetéket, 2 hetente addig kell ismételni a féreghajtást, amíg a bélsár negatív nem lesz. Ha nem vagyunk biztosak, hogy férget látunk, bélsárvizsgálatra van lehetőség rendelőnkben. A féreghajtót mindig evés előtt, éhgyomorra, egy finom falattal adjuk be kedvenceinknek. Kölyökállatoknál előfordulhat, hogy hasmenést, rosszabb esetben hányást is okozhat a féreghajtó,(főleg, ha nagyon férgesek), ilyenkor konzultáljunk állatorvosunkkal!

De miért is féregtelenítsük állatainkat?

Az állatok bélrendszerében található férgek minket és gyermekeinket is megfertőzhetnek. Emberekben bélférgességet, vagy un. „lárvainváziót” okozhat, amely súlyos következményekkel, szerveink árosodásával járhat. Ha állatunk ürülékében férget látunk, tájékoztassuk állatorvosunkat és a háziorvost is.

Milyen féreghajtót válasszunk macskánknak?

Felnőtt macskák féreghajtása háromhavonta elengedhetetlen, hisz a macskák, melyek kijárósak nagyon könnyen újra fertőződhetnek. Ha macskánk nagy vadász, vagyis egeret és madarat fog, érdemes, akár havonta féreghajtózni a fertőződés elkerülése végett. Macskáknak is többféle tablettából választhatunk pl.: Cestal cat, Drontal cat, Aniprantel cat, Milbemax tbl., stb. Vannak ízesített tabletták is, amivel könnyebben boldogulhatunk. Érdemes valami nagyon finom falatba elrejteni a tablettát, mert a cicák igen válogatósak. Ha nem sikerül, számukra is vannak paszták, amit vagy a szájukba tudunk nyomni, vagy az
orrukra, vállukra, tappancsukra kenve lenyalogatják, ilyen paszták pl.: Vitaminthe paszta, Ferdocat paszta, stb. Ha ezt sem sikerülne beadni nekik, vannak rácsepegtetős, spot on készítmények is, pl.: Advocate spot-on, Brodline spot on, Profender spot on, stb.

Figyeljünk oda, hogy milyen féreghajtót veszünk a cicánknak, mert a kutyás számukra mérgező lehet!