• +36 20 598 9669; +36 30 014 8177

  • pillevetrendelo@gmail.com

  • Sződ, Dózsa György út 114.

Féreghajtás

Kölyökállatoknak minden oltáskor javasolt a féreghajtás, mert anyatejjel már fertőződhetnek. Felnőtt állatoknak 3 havonta javasolt a rendszeres féreghatás, hisz bármikor újra fertőződhetnek. Ha az ürülékben látunk férgeket, vagy féregpetéket, 2 hetente addig kell ismételni a féreghajtást, amíg a bélsár negatív nem lesz. Ha nem vagyunk biztosak, hogy férget látunk, bélsárvizsgálatra van lehetőség rendelőnkben. A féreghajtót mindig evés előtt, éhgyomorra, egy finom falattal adjuk be kedvenceinknek. Kölyökállatoknál előfordulhat, hogy hasmenést, rosszabb esetben hányást is okozhat a féreghajtó,(főleg, ha nagyon férgesek), ilyenkor konzultáljunk állatorvosunkkal!

De miért is féregtelenítsük állatainkat?

Az állatok bélrendszerében található férgek minket és gyermekeinket is megfertőzhetnek. Emberekben bélférgességet, vagy un. „lárvainváziót” okozhat, amely súlyos következményekkel, szerveink árosodásával járhat. Ha állatunk ürülékében férget látunk, tájékoztassuk állatorvosunkat és a háziorvost is.

Milyen féreghajtót válasszunk kutyánknak?

Ha a tablettát könnyen beveszi, válasszunk egy széles spektrumú tablettát és ezt evés előtt egy finom falattal adjuk be neki, figyelve, hogy ne köpje ki. A választék nagyon nagy a piacon, a teljesség igénye nélkül néhány: Aniprantel, Pratel, Drontal plus, Quanifen, Noroverm trio, Milbemax, stb. Ha a tablettát nem tudjuk beadni kedvencünknek féreghajtó pasztát is választhatunk neki, pl.: Vitaminthe paszta, Ferdocat paszta, Drontal puppy, stb. Ha a paszta beadása is nehézkes léteznek olyan spot on, vagyis rácsepegtetős készítmények, melyek féreghajtó hatásúak is, pl.: Advocate spot on.