• +36 20 598 9669; +36 30 014 8177

  • pillevetrendelo@gmail.com

  • Sződ, Dózsa György út 114.

2013. tavaszán, egy gazdi befogadott, egy autóból, a szeme láttára kidobott kutyust. Gondos gazdi lévén elhozta rendelőnkbe, chipet, oltást kapott és ivartalanítva lett. Emlői duzadtak voltak és tejelt. Vélhetően frissen ellett, emiatt dobhatták ki előző “gazdái”.  Az elbűvölő kutyuska nem volt barátságos, a megtalálója másik két kutyájával. Mivel nem lehetett a három kutyát összeszoktatni, a lakás hármójuk számára élhetetlenné vállt. Így egy nap a befogadó gazdi elhozta a nagyfülű, gyönyörűséget a rendelőnkbe, hogy segítsünk neki gazdit találni, mert így sajnos nem tudja megtartani.

Én akkor láttam Őt elöszőr… Sosem felejtem el, ahogy ült a váróban a mini lábacskáival, az égig érő füleivel és úgy nézett, de úgy….., hogy “szerelem” lett első látásra. Egyszerűen nem lehetett nemet mondani Rá.  

Innen indult az örökké tartó barátságunk! Nagyon gyorsan kialakult a kötődés köztünk. Éjjel- nappal együtt voltunk. Mivel otthon egyedül hagyni nem akartam, ezért folyton a rendelőben volt velem. Minden munkatársam és a gazdik megszokták, megszerették Őt. Mikor Pesten dolgoztam, megtanult metrózni, villamosozni, vonatozni. A metrón lesifotókat csináltak Róla, az elbűvölő fülei miatt. Roppant empatikus jellem, nem lehet Őt nem szeretni! Mindenki Kedvence! A sződi rendelőben sem volt ez másként, mindennap kitartóan járt velem dolgozni. Ő a legfőbb asszisztens, mikor nincs velem, a gazdik nagy része hiányolja. Mostanában már “nyugdíjas” lévén nem mindennap jön dolgozni, csak, ha kedve tartja. Otthon acsarkodik inkább fogadott “kölykével és unokájával”, Josephinnel és Pöttyössel a két kis harlekin tacsival.

Szóval Ő PILLE , csupa nagybetűvel!

Kissé visszaugorva az időben Pille a nevét, a nagy fülei miatt a pillangókról kapta. Pillangók az egyik kedvenc állataim. Így lett Pille pille, a fülei olyanok, mint a pillangók nagy szárnyai. – Valmint apukám kedvenc lovának neve Lepke volt, ezért rá emlékezve is lett ez a névválasztás. –

És visszatérve az origóhoz, mikor azon a hosszú téli estén ötleteltünk családommal, barátaimmal, hogy a leendő rendelőm neve mi is legyen, akkor ugrott ki fejünkből ez az ötlet, hogy a cég neve legyen Pille Vet Kft. Sok állat és mesefigura neve fordult meg fejünkben, mikor is lenéztünk szeretett Pillénkre és szinte egyszerre mondtuk, hogy az én cégem névadója természetesen csak Ő lehet. Így lett Pille a logo, a névadó, a cégér, a legfőbb asszisztensünk, nélküle nem indul el nap!

Bízunk benne, hogy még nagyon sok boldog évet tölthetünk együtt!

Írta: dr Buránszki Barbara. (2023.)