• +36 20 598 9669; +36 30 014 8177

  • pillevetrendelo@gmail.com

  • Sződ, Dózsa György út 114.

Rendelőm története

Majdnem tíz évvel ezelőtt, egy téli hideg estén, családommal és barátaimmal forró kakaót szürcsölgetve, pattant ki az ötlet a fejünkből, hogy mi lenne, ha nyitnék egy saját állatorvosi rendelőt?  Ekkor ez az ötlet még csak egy futó gondolat volt, viszont akkor már sokféle tervet, lehetőséget átbeszéltünk. Beszélgettünk egy „nem létező” ingatlanról, amiben a rendelő lesz, ennek a dekorációjáról, hogy a váróban hány és hány kisállat lesz majd, milyen színű lesz a fala….
Sőt ekkor már, hosszas ötletelés során a neve is megszületett, ami jelenleg is meghatározó eleme a kész egésznek. (Erről egy másik történetben mesélek.)
Az ötletből tervek lettek és egy év alatt a tervekből egy valós rendelő lett, mely ma is üzemel, bár már új helyen. 2014. őszén nyílt meg Sződön az első állatorvosi rendelő. Mai napig nagy büszkeségemre önerőből. A bolt melletti ingatlant az Önkormányzattól megvásároltam, amiért a mai napig hálás vagyok, hogy erre lehetőséget adtak.  
Sok baráti, családi, kollegális segítséggel az ingatlanból egy színvonalas, XXI. századi állatorvosi rendelő lett, műtővel, kutyakozmetikával, állateledel bolttal együtt. A rendelések eleinte csak napi néhány órában zajlottak és egyedül én rendeltem minden nap. Majd fokozatosan egyre nagyobb igény mutatkozott az ellátásra, emiatt egyre hosszabb lett a nyitvatartási idő és egyre több állatorvos és asszisztens kollégával dolgoztunk és dolgozunk mai napig együtt. Az idők során diagnosztikai eszközeink, műszereink is fejlődtek, amely a pontosabb, gyorsabb, precízebb betegellátást teszik lehetővé. Két éve pedig kinőttük az ingatlant, mert szükség lett egy másik vizsgáló, – valamint egy különálló labor – és képalkotó diagnosztikai helyiségre is. Ezért átalakítottuk, kisebb lett a váró, cserébe két új helyiséget alakítottunk ki, ahol egyszerre több állat kezelésére volt lehetőségünk. Ekkor már érezhető volt, hogy ez is csak egy ideiglenes megoldás, mert azt az ingatlant is kinőttük. A bolttal történt egyeztetések alapján, a hozzáépítésre nem volt módunk, emiatt az ingatlan eladásra került. Hosszas keresgélés után, szerencsénkre az utca másik oldalán a Dózsa György út 114. szám alatt eladóvá vált egy családi ház, amelyben a jelenlegi rendelő megtalálható. Tavalyi évünket párommal ennek az átalakítására, felújítására szenteltük. A munkálatok még a mai napig folynak, hogy a parkoló, kert stb. szebb legyen.
Ebben az új rendelőben két vizsgáló, állateledel bolt, recepció, kényelmes műtő, betegmegörző, radiológiai helyiség, pihenő, raktár, kutyakozmetika és fizioterápiás szoba is van. A hátsó kert pedig a méretei miatt helyet ad a most újonnan induló üzletágunknak: a kutyaiskolának.

Szűk tíz év alatt, nagy örömmel és büszkeséggel tölt el, hogy életem nagy vágya teljesülhetett és már nem az első, hanem a második rendelőm épült fel. Úgy gondolom, hogy a mostani ingatlan sok lehetőséget ad további fejlesztésekre és kreatív ötleteim megvalósítására.

Továbbra is várunk minden kedves gazdit kedvencével, akár egy gyors vizitre, oltásra, kivizsgálásra, ha szépülne kedvence a kozmetikánkba. Ha gyógytornára van szüksége fizioterapeutánk várja Önöket!

– írta: dr Buránszki Barbara (2023)